Man jager et bæst - og fanger et menneske

on tirsdag den 11. august 2009

Jeg får gnasket mig igennem nogle bøger om natten på mit nye arbejde, og den seneste er "Man jager et bæst - og fanger et menneske", af den tidligere leder af Rigspolitiets Rejsehold, Bent Isager-Nielsen.

Det er en fængende bog. Hvis man som jeg er til kriminalromaner, vil man også synes om denne bog, som skildrer lettere redigerede udgaver af sager fra virkelighedens verden. Som Bent Isager skriver i starten, har alle sagerne i bogen afsæt i hændelser fra hans arbejdsliv. Navne, steder og enkelte detaljer kan være ændrede, men i store træk er skildringen af forbrydelserne, samt den måde hvorpå Rejseholdet arbejdede med opklaringen, ret præcis.

Bogen er ikke kun en samling fortællinger om forbrydelser og opklarings, men lige så meget en gennemgang af Bent Isagers liv. Den beretter om hans opvækst, hvordan han kom ind på politiskolen, de første år som kriminalbetjent og den store chance for at blive en del af det Rejsehold han fra barnsben havde drømt om. På mange måder kan man drage referencer til Fischer fra DR's serie Rejseholdet - og Bent Isager har sågar været på arbejde med selvsamme Fischer, som måske har fundet en del af sin inspiration i den virkelige rejseholdschef.

Under tilblivelsen af dramaserien Rejseholdet samarbejdede DR tæt med virkelighedens Rejsehold, for at resultatet kunne blive så tæt på virkeligheden som muligt. Ifølge Bent Isager er det lykkedes rigtig godt.

Alt i alt en spændende indefra-skildring af en række af landets mest bestialske mordsager igennem de senere år, og absolut anbefalelsesværdig for alle der har hang til krimi.

Bogen får fire ud af fem stjerner herfra :-)

0 kommentarer: